Niklas Adalberth, som var med som grundade i Klarna

Klarnas innovativa betalningssystem har gjort e-handeln både enklare och tryggare. Niklas Adalberth, som var med och grundade företaget, verkar idag som styrelsemedlem och vice koncernchef. ”Om man ska lyckas bli någonting så måste man fokusera”, säger Niklas i en intervju med The Scholar. ”Det fungerar inte att ha delat fokus, det är en lärdom jag gärna sprider vidare”.

Niklas var redan i unga år en driven entreprenör. Under uppväxten i Uppsala var han med och drog igång radiokanalen Radio Excellent. Under gymnasiet—Niklas gick naturvetenskaplig linje vid Lundellska skolan och spenderade ett år som utbytesstudent i Connecticut, USA—drev han eget företag. AdalIT tillhandahöll konsulttjänster inom webbproduktion och grafisk design.

Klarna (som först hette Kreditor) sprang ur ett studentprojekt som Niklas arbetade på tillsammans med Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson. För detta erhöll de 2005 Handelshögskolans utmärkelse för entreprenörskap. Företaget uppvisade lönsamhet redan efter sex månader och har sedan dess fortsatt växa.

Under 2007 anslöt sig den tusende e-butiken till Klarnas betalningssystem och Investment AB Öresund gick in som delägare. Under kommande år etablerade sig företaget i de nordiska länder och sedan 2010 finns det även i Tyskland och Nederländerna. Sedan 2012 finns Klarna även i Österrike. Och planer finns redan för en fortsatt expansion.

Källor: niklasadalberth.se & niklasadalberth.com
niklas-adalberth.comniklas-adalberth.se

http://tellseries.com/niklas-adalberth-klarna/

http://digitalmedia.strategyeye.com/2013/01/17/interview_klarna_ceo_niklas_adalberth_talks_online_payments_/
http://www.crunchbase.com/person/niklas-adalberth
http://se.linkedin.com/in/niklasadalberth

Comments are closed.