Kollektiv kamp i Alonso

I Alonso i Paraguay hittar ni en grupp kvinnor som kämpat tillsammans i sitt företagande under många år. Gruppen fortsätter växa sig starkare genom åren och de bekämpar svårigheter som framgångar medför. Medlemmarna i gruppen kämpar ständigt och är mycket ansvarsfull, hårt arbetande och outtröttliga.
Crecencia, en av medlemmarna, säljer underkläder – och säger att hon har under åren haft mycket goda kundkrets. Hon har kunnat sälja mycket bra underkläder till ett mycket bra pris. Hon är duktig på försäljning och har en stor önskan att växa och hjälpa sin familj genom sitt arbete. Hon skulle dock vilja expandera sina verksamheter och skulle behöva ett lån för att köpa underkläder, både för män och kvinnor. Hon vill även fortsätta ge bra kvalitet till sina kunder.
Den ekonomiska solidaritetsgrupp som Crecencia tillhör kallar sig för ”Rincon De La Esperanza Group” och hjälper varandra på olika sätt i sitt företagande. Ett sätt är att gå ihop kollektivt och ta lån från Kiva, som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet. Dessa lån är både enkla att få från ett solidariskt kollektiv – då de tar ett gemensamt ansvar för att alla betalar tillbaks sina lån – och har en låg ränta. Därför ser de alla fram emot att få lånen och utveckla sina verksamheter.
Har du också verksamhet som du skulle vilja utveckla så kan du besöka alfabanken.se. Här kan du ansöka om lån och får sedan förslag på lämplig långivare.

 

Comments are closed.