Kaffe som mormor gjorde det

Min mormor lämnade denna världen tre år sedan och vi saknar fortfarande henne. Hon var en gåva för oss när vi växte upp. Hon tog väldigt bra hand om oss när mamma och pappa inte var hemma. Hon hjälpte oss med våra dockor genom att sy klänningar för dem och sådant. Hon var min bästis. Den bästa mormor ett barnbarn någonsin kan ha.

Det finns fortfarande tillfällen då jag längtar efter en kopp kaffe som jag och min bästis brukade dricka. När jag besöker ett kafé och tar en varm kopp kaffe så saknar jag henne otroligt mycket. Jag skrattar ibland åt tanken att hon dricker kaffe där uppe med änglarna och blir avundsjuk, för att de får smaka på hennes signaturkaffemix. Jag kan minnas henne säga när hon gjorde en kopp åt mig, “En skopa kaffe med rätt mängd mjölk så blir det silkegott.”

Jag har genom åren besökt otal kaféer för att få kaffe gjort av experter, men aldrig har jag smakat något som liknar hennes kaffe. På näthinnan ser jag framför mig hur hon tillredde kaffet, men jag har inte heller själv kunnat återskapa det. Plötsligt en dag slog det mig att hon hade en riktigt bra kaffebryggare, så jag tänkte att om jag har en så bra bryggare så kanske… Så jag gick in på www.kaffebryggare.info och valde ut en som liknade hennes. Och det var rätt! Kaffet blev precis som då. Det var som jag vore i mormors kök igen. Gamla goda tider. läs mer på http://www.kaffebryggare.info/hyra-kaffebryggare/

Comments are closed.