Jens Saltin har den avundsvärda positionen Head of Expansion för Klarna

Jens Saltin har den avundsvärda positionen Head of Expansion för Klarna, ett marknadsledande företag som specialiserat sig på enkla och trygga betalningslösningar för e-handel. Klarna finns redan etablerat i ett flertal länder och har över 750 anställda.

Jens föddes en bra bit från världens internationella finanscentra. Han kom till världen 1981 i den mindre jämtländska bruksorten Strömsund. Efter studier i psykologi vid Linköpings universitet flyttade Jens 2004 till Handelshögskolan och Stockholm. Här träffade han snart Niklas Adalberth, en av Klarnas grundare, och tillsammans var de med och startade upp Handels pokersällskap. Under skolans företagsforum 2005-2006 fungerade Jens som Head of Company Relations.

Mella 2006 och 2008 var Jens anställd vid Nordea Markets, som analysassistent. Han har även varit verksam vid den San Francisco-baserade hedgefonden Rubicon (2006), Bank of New York (2007) och Goldman Sachs i London (2008).

Efter återflytten till Sverige började Jens jobba för Klarna, först på dess utvecklingsavdelning för mobila tjänster och i januari, 2010, som Key Account Manager för nylanserade Klarna mobile. I mars samma år avancerade han till Head of Sales för Sverige-marknaden. Under perioden januari, 2011, till juni, 2012, var han chef för Klarnas kontor i Nederländerna.

Klarna har stora planer och Jens har en central roll i företagets framtidsplaner. Det är han som leder det strategiska arbetet bakom dess kommande utlandsetableringar.

Comments are closed.