Hur du undviker faror när du är ute med barnvagnen

Barnvagnar skapar mer aktiviteter för barnet och minskar belastningen på föräldrarna. Men du bör vara uppmärksam på att det också finns risker med att använda barnvagn. Det är fel att tro att barnvagnen löser precis alla problem. En barnvagn är ingen omhändertagande zon som gör att du behöver släppa ditt ansvar som förälder. Det finns flera saker du behöver akta dig för.

Här är några tips på hur man undviker problem:

Orsak: Hypoxiskt tillstånd

För barn som inte kan hålla upp huvud och hals, är det inte säkert att sätta dem i en vagn där de inte kan ligga plant. Det kan leda till ojämn andning, vilket i sin tur kan minska syretillförseln till blodet och orsaka ett hypoxiskt tillstånd eller rent av kvävning.

Hur kan man undvika detta?

Genom att inte lägga ditt barn i en barnvagn där det inte kan ligga plant (före sex månaders ålder).

Orsak: Shaken baby syndrome (SBS)

Vävnadsvolymen i ett spädbarns hjärna är mindre än i hjärnskålen. Det betyder att om barnet vistas i vibrationsmiljö eller om det skakas, kan detta leda till cerebral vaskulär bristning och blödning. Letargi, apati, matta ögon och minskad aptit kan förekomma, vilka ofta är symptom på “Shaken baby syndrome”.

Hur kan man undvika detta?

Undvik att dra vagnen på ojämnt underlag om du har ett spädbarn som är mindre än 6 månader. Använd en bra och pålitlig Anti-Shock-barnvagn eller bilbarnstol.

Om du vill veta mer om barnvagnar kan du besöka http://www.syskonvagn.org eller läs mer här elle rpå http://www.syskonvagn.org/babytravel-syskonvagn/

Comments are closed.