Det är inte bara kvaliteten på produkten som avgör

Det är inte bara kvaliteten på produkten som avgör om ett företag blir framgångsrikt eller inte. Det gäller också att kunna presentera produkten på rätt sätt och se till att man når ut till potentiella kundgrupper. Ett konsultföretag till exempel kan sitta på betydande erfarenhet och den högsta kompetensen, men det innebär inte att man automatiskt kan sälja sina tjänster. Om ditt företag behöver assistans med nykundsbearbetning och kvalificerad mötesbokning, vänd dig då till Bisfront – du hittar oss på sidan www.bisfront.se.

Bisfront har funnits sedan 2006 och har under dessa år bokat hundratals kundmöten åt sina uppdragsgivare. Möten leder till offerter och i slutändan till en växande verksamhet. Att nå ut till kunder är grunden för alla framgångsrika företag. Bisfront arbetar huvudsakligen inom fem områden: Media, IT, Finance, HR och Consulting. Surfa in till http://www.bisfront.se/mötesbokning om du vill läsa mer om hur vi arbetar.

Om du har frågor om Bisfront så ska du inte tveka att höra av dig. Du kan kontakta oss via webbformuläret som du hittar på hemsidan, men det går naturligtvis lika bra att höra av sig per email – info@bisfront.se – eller telefon. Telefonnumret är 08-660 17 70 (om du vill prata med någon representant på kontoret i Stockholm), 031-352 51 00 (kontoret i Göteborg) eller 040-607 43 00 (kontoret i Malmö).

Bisfront har under åren hjälpt en mängd företag och institutioner i deras verksamhet. Några av uppdragsgivarna inkluderar Visma, Grant Thornton, Paynova, Handelshögskolan i Stockholm, ÅF, Scania och Fujitsu. ”Bisfront är ett mycket bra företag där leveransen håller lika hög nivå”, menade Simon Thaning, VD vid Paynova AB, efter att ha samarbetat med Bisfront. Läs mer här: http://www.bisfront.se/besöksbokning