Elpris per kWh

Om du inte känner till ditt elpris per kWh är det dags att bekanta sig med det samt med andra elpriser.

Här i Sverige är det vanligtvis jämförpriset för el som anges i öre per kilowattimme. Förkortningen för energienheten kilowattimme är då kWh. Hur högt just ditt elpris per kWh är, beror på olika faktorer som till exempel om du bor i en lägenhet eller i en villa, hur mycket el du förbrukar per månad och vilket slags elavtal du har. Det finns elavtal med fast, bundet eller mixat elpris så du måste ha koll på alla dessa faktorer och det skadar inte heller att även ha koll på själva elmarknaden.

Men på vilken nivå ligger då ungefär elpriset per kWh undrar du. Det kan du lätt och snabbt ta reda på om du använder vår jämförelsetjänst på hemsidans startsida. Där anger du bara ditt postnummer, din boendeform och din årsförbrukning och utgående från dessa uppgifter visar vi dig inom några få sekunder en lista med priser från olika elbolag. På det sättet får du alltså reda på, på vilken nivå elpriset per kWh ligger just nu. Om du sedan även tar reda på ditt egna momentana elpris, är det lätt att jämföra det och kanske bestämmer du dig då att till och med byta elleverantör. Du kan enkelt ta reda på ditt eget elpris genom att exempelvis ringa till din nuvarande elleverantör och efterfråga priset. Med andra ord kan du med några enkla steg få koll på läget och du kan spara flera tusenlappar per år. www.billig-el.org

Jens Saltin har den avundsvärda positionen Head of Expansion för Klarna

Jens Saltin har den avundsvärda positionen Head of Expansion för Klarna, ett marknadsledande företag som specialiserat sig på enkla och trygga betalningslösningar för e-handel. Klarna finns redan etablerat i ett flertal länder och har över 750 anställda.

Jens föddes en bra bit från världens internationella finanscentra. Han kom till världen 1981 i den mindre jämtländska bruksorten Strömsund. Efter studier i psykologi vid Linköpings universitet flyttade Jens 2004 till Handelshögskolan och Stockholm. Här träffade han snart Niklas Adalberth, en av Klarnas grundare, och tillsammans var de med och startade upp Handels pokersällskap. Under skolans företagsforum 2005-2006 fungerade Jens som Head of Company Relations.

Mella 2006 och 2008 var Jens anställd vid Nordea Markets, som analysassistent. Han har även varit verksam vid den San Francisco-baserade hedgefonden Rubicon (2006), Bank of New York (2007) och Goldman Sachs i London (2008).

Efter återflytten till Sverige började Jens jobba för Klarna, först på dess utvecklingsavdelning för mobila tjänster och i januari, 2010, som Key Account Manager för nylanserade Klarna mobile. I mars samma år avancerade han till Head of Sales för Sverige-marknaden. Under perioden januari, 2011, till juni, 2012, var han chef för Klarnas kontor i Nederländerna.

Klarna har stora planer och Jens har en central roll i företagets framtidsplaner. Det är han som leder det strategiska arbetet bakom dess kommande utlandsetableringar.

Skyldighet att ha en bilförsäkring

Du vet väl att det är en skyldighet att ha en bilförsäkring om man äger bil? Det kan bli en dyr historia om det uppdagas att du saknar den minimiförsäkring som det är lagstadgat att alla ska ha. Du bör dock vara mer försäkrad än med den grundläggande trafikförsäkringen eftersom den endast täcker skador på andras fordon, egendom och personskador. Det räcker inte långt om olyckan är framme. Du behöver med andra utökat skydd – halv- eller helförsäkring. Dessa bilförsäkringar kostar ofta ganska mycket och därför är det en väl värd investering att ta sig tiden att göra en prisjämförelse mellan de olika bilförsäkringar som finns på marknaden. Sedan de många jämförelsesajternas intågande är det inte komplicerat att göra en prisjämförelse, tvärtom. Det är enkelt och går dessutom snabbt att göra en prisjämförelse.

 

 

Vad är det för skillnad på olika bilförsäkringar?

Vad är det för skillnad på olika bilförsäkringar? På det stora hela finns det tre sorters bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Trafikförsäkringen, som täcker personskador och skador på annans fordon eller egendom, är inte bara obligatorisk för alla bilar, den krävs även för alla motordrivna fordon. Denna sorts bilförsäkring ger dock ingen ersättning om din egen bil skadas. Låter du bli att teckna trafikförsäkringen och detta uppdagas kan det kosta dig dyra böter. Med tanke på att en trafikförsäkring kostar mellan fem och tjugo kronor om dagen är det närmast idioti att låta bli att bry sig om trafikförsäkringsplikten. Uppdagas det att du struntat i trafikförsäkringen blir du skyldig att betala Trafikförsäkringsföreningen, TFF, 105 kr för varje dag som din bil varit utan trafikförsäkring.  Mer info på bilforsakrarna.se

Bilförsäkringar, bilförsäkringen

Vi vill alla spara så mycket pengar som det bara går och inte lägga pengar på någon i onödan, det gäller även bilförsäkringar. När det kommer till bilförsäkringar som lönar sig handlar det först och främst om att inte välja en så billig bilförsäkring som möjligt, för det blir ofta dyrt i längden. Att välja en prisvärd halv- eller helförsäkring som täcker betydligt mer än den obligatoriska trafikförsäkringen är en långsiktig försäkring som man ofta sparar mer pengar på. Notera att du aldrig kan spara pengar genom att teckna bilförsäkringen på någon annan än dig själv, inte någon släkting med bättre premier eller den som tidigare ägt din bil. Det är olagligt och kan sluta med att du inte får ut ersättning om något händer.

Se till att jämföra olika bilförsäkringar för att hitta den som passar dig bäst och ta gärna hjälp av någon av de sajter som finns på nätet i jakt på billiga bilförsäkringar. Billigastebilforsäkringen.se är ett exempel på sajt som guidar dig att hitta bilförsäkringen som passar dig bäst, både kostnadsfritt och enkelt.

För att spara mer går det dessutom att sänka premieskatten. Själva skattesatsen går givetvis inte att göra något åt, men du kan jämföra hur stor del av det totala priset på bilförsäkringen som utgörs av bilförsäkringspremien. Ju mindre del av priset som utgörs bilförsäkringen, desto mindre blir premieskatten eftersom den kalkyleras procentuellt utifrån din bilförsäkringspremie. Tycker du att detta verkar krångligt? Red ut begreppen med en opartisk försäkringsrådgivare.  billigaste-bilförsäkringen.se

Erfarenhet i balkongkonstruktioner

Fästeb har nära ett kvartssekels erfarenhet i balkongkonstruktioner. Vi bildades 1991 och är idag en av de mest ansedda och anlitade firmorna i Stockholm. Vi har framför allt specialiserat oss på att konstruera och montera balkonger till äldre fastigheter i innerstaden.

På vår hemsida http://www.fasteb.se hittar du en mängd information om oss och om vår vision. Här hittar du även ett stort galleri med bilder från ett antal av de tusentals balkonger vi redan byggt. Idag har vi arbetat år mer än 600 bostadsrättsföreningar. Fästeb är ett byggföretag du kan lita på.

Om din bostadsrättsförening funderar på att bygga balkonger, vänd dig då till Fästeb Bygg AB. Vardagar mellan klockan 08:00 och 16:00 nås vi på telefonnummer 08-744 00 07. Det är också enkelt att kontakta oss via formuläret på vår hemsida. Gå till www.fasteb.se/kontakt/, lämna dina uppgifter och beskriv kort var ni har för planer så hör vi av oss. Vi erbjuder platsbesök och offert utan kostnad.

Med Fästeb får du en partner som hjälper genom hela den snåriga processen, från ursprunglig vision, via bygglov och konstruktion till färdig produkt. Vi planerar långsiktigt och har alltsedan starten haft en stabil ekonomi. När du bygger balkonger, bygger du för framtiden.

Tillbyggnad av balkong ökar lägenhetens funktionalitet och är en möjlighet att tillföra ett estetiskt värde. Rätt utfört förhöjer en balkong lägenhetens värde. Vänd dig till Fästeb. Vi månar alltid om att våra konstruktioner passar väl ihop med fastighetens exteriör liksom den omkringliggande miljön. Fästeb, ett företag som kombinerar kunnande och stil.