Myter om Espresso

 

Undersökningar och hälsoexperter har varnat oss om de många effekterna av espresso eller kaffe, men vad är det vi inte ska tro på om kaffe och espresso? Följande är myter kring de starka och kraftfulla effekterna av espresso.

 

Espresso är beroendeframkallande

Koffein är inte beroendeframkallande. Bara en liten andel av kaffedrickare och kan få abstinenssymtom som huvudvärk och slöhet så fort de inte får i sig koffein. De flesta som inte dricker kan bara känna sig lite sömnigare än deras vanliga tillstånd, särskilt på morgonen.

Sömnsvårigheter

Koffein gör inte sovande svårt, det är faktiskt metabolismen av koffein som är långsam som gör den stimulerande effekten av kaffe längre. Vissa människor har inte svårt att somna, medan andra har bättre sömnmönster efter att ha intagit koffein. För människor som har svårt att somna, bör man undvika att dricka kaffe sent på eftermiddagen eller tidigt på kvällen.

Mörka roster är starkare

Starkare kaffe betyder inte alltid att den har en mörkare färg. Det mörkrostat kaffe beror på är hur lång tid det har rostat, men oftast de är surare. Ljusrostat har oftast en starkare smak. Den starkare smaken betyder inte alltid att det är bättre, men för vissa är det, var och en har sina egna personliga preferenser på sin kopp kaffe.

 

Espresso är inte så illa som det verkar – förutsatt att du tar det i rätt mängd. Njut av din egen espresso hemma och välja bland de bästa espressomaskiner på www.espressomaskin.eu. Här lär du hitta vad du söker.

Comments are closed.